Over Titia

Na een jaar toneelacademie te Maastricht en een jaar in het buitenland gewerkt te hebben (1981-1983), ben ik gaan studeren aan de Mikojelacademie te Sittard, met als vakken: drama, muziek, dans, beeldende vormgeving, psychologie, agogiek enz.

In 1987 behaalde ik het diploma “Creatief Educatief Werk (inrichtingswerk)”. De eerste twee jaar heb ik gewerkt in de opvang-crisis groep, in een Orthopedagogisch behandelingsinternaat. Na twee jaar heb ik de goede stap gezet naar de ouderenzorg als dagbestedingscoach (Somatiek -Psychogeriatrie), met als specialisatie “snoezelen” en het project “Kunst en Poëzie”.

Het volgen van de opleiding tot miMakker (2005-2006), voelde voor mij aan als het samenvallen van allerlei puzzelstukken:
– Spelen met drama, muziek, dans, humor, fantasie, woorden…
– Mijn passie om te werken met mensen die lijden aan dementie.
– Het inspelen op de sensorische en emotionele beleving van bewoners.

Naast mijn docentschap (les, trainingen en stagebegeleiding) bij stichting miMakkus, werk ik in de praktijk, als miMakker ”Mie van Makkus”, op tien psycho-geriatrische afdelingen en zes somatische afdelingen binnen Zuyderland Care/Glana.

Van 2007 t/m 2015 heb ik de monoloog “Rosalie Niemand” (Regie Jos Prop) gespeeld, in huiskamers, kleine theaters en scholen. Vanaf september 2016 speel ik de, zelf geschreven, monoloog “Tesoro” (Regie Joop Omloo) voor multidisciplinair team en mantelzorgers, binnen psycho-geriatrische en somatische zorgcentra (Zuyderland en extern), in combinatie met een nagesprek door commissie moreel beraad.

Op de Kunstacademie van Maasmechelen (België) heb ik de hogere graad Schilderkunst gevolgd, van september 2012 t/m juni 2017.