Theater

Monoloog Tesoro

Sinds september 2016 speel ik de zelf geschreven monoloog ”Tesoro”. Lees hieronder meer over de inhoud van het verhaal, de vorm, de eerstvolgende openbare voorstellen en de mogelijkheden om te boeken. Heeft u na het lezen van de onderstaande info nog vragen? Neem dan gerust contact op.

Het verhaal

Jean Paul Bruls, de strenge, maar charmante dirigent van het Phil harmonisch symfonie orkest, leert de jonge harpiste Esther kennen. Naast concerten en buitenlandse reizen, bloeit er een romance tussen hen op. Met als gevolg: een verloving, een huwelijk en drie kinderen.
Een leven met golfbewegingen, dat als een fotoboek aan hen voorbij bladert. Totdat het Jean Paul is “die stil valt”. Er wordt bij hem dementie geconstateerd. Als een mantel, op maat gesneden, boetseert de familie de zorg om hem heen, jarenlang. Maar op gegeven moet Esther Jean Paul verder los laten. Met een zachte klik opent de deur… van de gesloten afdeling…

De vorm

In de rol van verteller schets ik het liefdesverhaal van een echtpaar en de uiteindelijke opname van de man, Jean-Paul Bruls, in een psychogeriatrisch zorgcentrum. Maar ik speel ook zelf: de echtgenote, Jean-Paul de bewoner, de ziekenverzorgende, de arts, de manager!
In deze, zelfgeschreven monoloog wisselen fictie en non-fictie elkaar af. Het verhaal wordt direct aan het publiek verteld en vragen worden aan hen gesteld. Er is geen sprake van een vierde wand.

Artikel n.a.v. openbare voorstelling

Waar & wanneer te zien?

Momenteel zijn er i.v.m het Coronavirus geen nieuwe voorstellingen.

Op verzoek

Deze voorstelling kan, binnen uw instelling, vereniging of groep, een goede, ontroerende opening zijn, van gesprekken moreel beraad, thema-dagen, workshops, een symposium of …

Voor wie? Multidisciplinaire teams, mantelzorgers, vrijwilligers en andere geïnteresseerden.
Duur: 60 min, gevolgd door een gesprek onder begeleiding van een gespreksleider, onder het genot van een kopje koffie.
Benodigdheden: Staande kapstok, kleine vierkante tafel.
Publiek: In halve cirkels voor speelvlak, tussen de 8 en 40 personen.

Presentaties met een vleugje humor

De zelf geschreven act’s hebben altijd wel als kern: een therapie, een workshop. De inhoud en opdrachten zijn zeer eenvoudig, maar worden als hoogstaand gebracht en met…humor!!!
Er zit een subtiele boodschap in verborgen.

De tekst wordt steeds geschreven naar het publiek waarvoor we het presenteren (vóór elk optreden een persoonlijk gesprek met de aanvrager), maar ook het improviseren is zeer belangrijk. Het publiek wordt uitgenodigd om interactief mee te doen. De acts duren drie kwartier tot een uur.

Samen met Monique Caubo, “Duo de Tutjes”, presenteerde ik acts o.a. op Landelijke Diëtiste Dag in de Oranjerie te Roermond, bij de Geleense afdeling van de Rotary, bij Amnesty International Sittard, in Orbis Medisch Centrum, bij ZijActief Spaubeek en Wijandsrade, bij zangkoren, op een school en in een huiskamer t.b.v. een 60-jarige verjaardag.

Interesse? Neem gerust contact op voor meer informatie.